Προβολή του Tony Stark Wave Τα χέρια του για να χειριστούν τα προβλεπόμενα κατασκευάσματα είναι μια συνεχώς πλησιέστερη πραγματικότητα – τουλάχιστον από την άποψη της παρακολούθησης των χειρονομιών. Lift – ένα πρωτότυπο που χτίστηκε από μια ομάδα από το Εργαστήριο UC Irvine και FX Palo Alto – είναι σε θέση να εντοπίσει έως δέκα δάχτυλα με ακρίβεια 1,7 mm!

Η παρακολούθηση της χειρονομίας του ανελκυστήρα επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας έναν προβολέα DLP, δύο Arduino MKR1000S και έναν αισθητήρα φωτός για κάθε ψηφίο. Ο σχεδιασμός του ανελκυστήρα το επιτρέπει να λειτουργεί με πρακτικά οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Η προβλεπόμενη εικόνα λειτουργεί ως χώρος πλέγματος και εργασίας για τον χρήστη. Καθώς η μετεγκατάσταση των δακτύλων τους σε όλη την προβλεπόμενη επιφάνεια, οι αισθητήρες φωτός τροφοδοτούν τις πληροφορίες από την εικόνα στον Αρδουίνο, το οποίο συνδέει τη θέση κάθε δακτύλου και μεταφράζεται σε ψηφιακό χώρο εργασίας. Οι αισθητήρες μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε άλλα αντικείμενα για να προσθέσουν λειτουργικότητα.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει χρησιμοποιήσει ανελκυστήρα ως συσκευή εισόδου για το σχέδιο, καθώς και τη χρήση του για να διατυπώσει τις χειρονομίες χειρονομίας σε μια συμβατική οθόνη φορητού υπολογιστή. Το επόμενο βήμα θα ήταν δύο ή πολύ περισσότεροι προβολείς που θα επιτρέπουν την ανύψωση να λειτουργούν πλήρως και αποτελεσματικά σε τρεις διαστάσεις και να αλληλεπιδράσουν άμεσα με το προβλεπόμενο περιεχόμενο των μέσων ενημέρωσης. Μπορεί επίσης να λειτουργεί ασύρματα; Ναί. Ναι μπορεί.

Ενώ δεν έχουμε ακόμα το σταθμό εργασίας του ολόγραμμα του Tony Stark, μπορούμε ακόμα να παίξουμε το Tetris, να πετάξει drones και να χάσετε με χειρουργικά ρομπότ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *