Όπως θα επιβεβαιώσει οποιοδήποτε χάκερ, κάθε φορά που ένα βασικό εργαλείο λείπει, ίσως και να δημιουργήσετε ένα νέο! Αυτή είναι η θέση που ο [Ματ] βρήκε τον εαυτό του όταν προσπαθούσε να μετρήσει την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι των γονιών του. Έφυγε από τον πομπό για τον μετρητή ισχύος στο σπίτι και έτσι το ορθολογικό πράγμα που έπρεπε να κάνει ήταν να δημιουργήσει μια κάμερα web και ένα σενάριο Python για να παρακολουθήσουν τον μετρητή ισχύος του μπαμπά του αντί να επιστρέψει για να πάρει το.

Ο μετρητής ισχύος που είχε χρήσιμη ήταν μια παρακολούθηση ηλεκτρικής ενέργειας Geo Mext. Το βρήκε πολύ προκλητικό να εξαγάγει τα δεδομένα απευθείας από αυτόν τον συγκεκριμένο μετρητή, οπότε αντί να σκάβουν σε οποιοδήποτε από τα πρωτόκολλα επικοινωνίας int τον μετρητή, έθεσε μια κάμερα web σε ένα κουτί με μια λυχνία LED και την παρακολούθησε με ένα ειδικά γραπτό σενάριο Python . Το σενάριο είναι σε θέση να δει τα στοιχεία του μετρητή και, στη συνέχεια, αναφέρει πίσω στον υπολογιστή με όλα τα σχετικά δεδομένα. [Matt] έχει βάλει αυτόν τον κωδικό επάνω στο χώρο του έργου του για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει ο καθένας.

Αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος αντιμετώπισης που δεν εμπλέκεται υπερβολικά βαθιά στις εσωτερικές λειτουργίες του εν λόγω μετρητών. Θα μπορούσατε πάντα να χτίσετε το δικό σας σύστημα παρακολούθησης ισχύος, αν αυτό είναι πολύ περισσότερο από το στυλ σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *