Έχουμε δει έργα δοκιμάστε τη διάρκεια ζωής ενός EEPROM πριν, αλλά αυτά τα έργα έχουν ελέγξει μόνο διακριτά τσιπ EEPROM. [John] στο Tronixstuff είχε μια διαφορετική ιδέα και ξεκίνησε για να δοκιμάσει το εσωτερικό EEPROM ενός ATMEGA328.

Η κατασκευή του [John] είναι απλά μια ασπίδα Arduino και LCD που γράφει τον αριθμό 170 στη μνήμη σε ένα πέρασμα και τον αριθμό 85 στο επόμενο πέρασμα. Επειδή αυτοί οι αριθμοί είναι 10101010 και 01010101 σε δυαδικό, κάθε bit αναστρέφεται αναποδογυρισμένο μία φορά κάθε διαδρομή. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να είναι καλύτερο από το γράψιμο 0xff για κάθε διαδρομή – οι αναγνώστες Hackaday χαιρετίζονται για να σχολιάσουν την εφαρμογή αυτή. Το Arduino ήταν συνδεδεμένο σε ένα τοίχο κονδυλωμάτων και κάθισε, “πίσω από έναν καναπέ για μερικούς μήνες.” Το EEPROM είδε το πρώτο σφάλμα εγγραφής μετά από 47 ημέρες και 1.230.163 κύκλους. Πρόκειται για μια αγορά μεγέθους καλύτερα από το spec στο δελτίο δεδομένων Atmel, αλλά παρόμοιο με τα αποτελέσματα παρόμοιων πειραμάτων.

Καλύπτουμε ένα παρόμοιο έργο, τον καταστροφέα Flash, πέρυσι, αλλά αυτό έλεγξε ένα εξωτερικό EEPROM και όχι η εσωτερική μνήμη ενός μικροελεγκτή.

Ελέγξτε το εξαιρετικά συντομευμένο βίντεο του Killer EEPROM μετά το διάλειμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *