Αγαπάμε τη χρήση git για τον εξαιρετικό έλεγχο έκδοσης. Συνήθως φιλοξενούμε τα πολύ πιο προηγμένα έργα μας σε ένα δημόσιο αποθετήριο github. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος των μικρών πειράματός μας είναι απλά τοπικές repos. Αυτό είναι καλό αν είστε πάντα στο σπίτι, αλλά αν είμαστε μακριά από το σπίτι, βρίσκουμε τον εαυτό μας να έχουμε τον εαυτό μας στο διακομιστή μας για να αντιγράψετε τα αρχεία GIT. [Andrew] βρήκε έναν τρόπο γύρω από αυτή την ελαφρώς αμήχανη διαδικασία. Χρησιμοποίησε ένα παλιό τηλέφωνο Android ως διακομιστή GIT.

Αυτό πραγματικά έχει πολύ νόημα όταν αρχίζετε να το σκεφτείτε. Πολλά τηλέφωνα Android έχουν μια υποδοχή κάρτας microSD για να προσφέρει ένα ουσιαστικό δοχείο αποθήκευσης (η έλλειψη αυτού του Nexus 4 είναι ο Baffling), έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την εξάντληση του χώρου. Όλες αυτές οι συσκευές διαθέτουν WiFi, καθιστώντας εύκολη τη χρήση τους ως AP όταν δεν υπάρχει άλλο WiFi. Και η βασική φύση της συσκευής θα κάνει συγχρονισμό repo στο διαδίκτυο ένα snap.

Οι περισσότερες από τις εργασίες πίσω από τις σκηνές γίνονται χρησιμοποιώντας πακέτα του Debian. Αυτό προσφέρει μερικά θέματα που [Andrew] περπατά μέσα από ένα προς ένα. Σας αρέσει επίσης οι συμβουλές του όπως η χρήση του “NOATIME” στα συστήματα αρχείων EXTX για να αποφύγετε τη φθορά στην κάρτα SD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *