Αυτό δεν είναι ένα FPGA που εξομοιώνει τον Mario Bros., είναι ένα FPGA που παίζει το παιχνίδι αναλύοντας το βίντεο καθώς και την αποστολή εντολών ελεγκτή. Είναι ένα τελικό έργο για ένα μάθημα μηχανικής. Το σύνθετο μάθημα FPGA της ECE5760 στο Πανεπιστήμιο Cornell που προσφέρει πάντα οικιακή ψυχαγωγία για εμάς κάθε φορά που οφείλονται τα τελικά έργα.

Αναπτύχθηκε από τα μέλη της ομάδας [Jeremy Blum], [Jason Wright], καθώς και [Sima Mitra], η ανάλυση βίντεο είναι ένα hack. Για να πάρετε τα πράγματα που εργάζονται μετατρέπει το σήμα βίντεο 240p του NES στο VGA. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια εμφάνιση τροχαίου πλαισίου στο βίντεο επίδειξης. Είναι επίσης υποχρεωτικό με τον λόγο του στοιχείου καθώς και προκαλεί μερικούς άλλους πονοκεφάλους, ωστόσο το FPGA εξακολουθεί να καταφέρει να ερμηνεύσει σωστά την εικόνα.

Κοιτάξτε προσεκτικά την καταγραφή της οθόνης παραπάνω καθώς και θα δείτε κάποια πράγματα που δεν πρέπει να είναι εκεί. Η ομάδα ανέπτυξε ένα σύνολο δοκιμών που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό εμποδίων στο δρόμο του Mario. Οι κόκκινες γραμμές αντιπροσωπεύουν μπλοκ που θα πρέπει να πηδήξει. Αυτό λειτουργεί επίσης για κοιλότητες που χρειάζεται να αποφύγει, με ένα διαφορετικό σύνολο δοκιμών για να ανακαλύψει τους κινούμενους εχθρούς. Μόλις ξέρει τι να κάνει το FPGA να εξομοιωθεί τα απαραίτητα σήματα ελεγκτή, πιέζοντάς τα στην κονσόλα παιχνιδιών vintage για να τον δείτε με ασφάλεια στο τέλος του πρώτου επιπέδου.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ πιο σκληρό πυρήνα από ένα άλλο αυτόνομο Mario που παίζει hacks, δεδομένου ότι μπαλώνουν στο αρχικό υλικό της κονσόλας αντί να χρησιμοποιήσετε έναν εξομοιωτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *