ανεξάρτητα από το πόσο καλός ένας 3D εκτυπωτής παίρνει, πάντα θα έχετε ορατά στρώματα εκτύπωσης. Ακόμη και με πολύ υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις με ύψος στρώματος υπο-0,1 mm, να πάρει ένα λαμπερό και ομαλό φινίρισμα από πλαστικό πλαστικό είναι σχεδόν αδύνατο. Αυτό είναι, φυσικά, μέχρι να κάνετε κάποια φινίρισμα μετά την εκτύπωση. [Neil Underwood] και [Austin Wilson] κατάλαβε έναν πραγματικά εύκολο τρόπο να εξομαλύνετε ακόμα και τις εκτυπώσεις που χρησιμοποιούν εξαρτήματα που πιθανώς έχετε ήδη ξαπλωθεί.

Η τεχνική εξαρτάται από το γεγονός ότι το ABS πλαστικό και ακετόνη δεν συναντάμε μαζί πολύ καλά. Έχουμε δει την ακετόνη που χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει τα τρισδιάστατα αντικείμενα 3D πριν – είτε με την αποκόλληση των τμημάτων σε λουτρό ακετόνης είτε βουρτσίζοντας τον διαλύτη – αλλά αυτές οι διαδικασίες είχαν μικτά αποτελέσματα. [Neil] και [Ώστιν] είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ατμούς ακετόνης, που δημιουργήθηκε σε γυάλινο βάζο τοποθετημένο πάνω από μια θερμαινόμενη πλάκα κατασκευής,

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Πάρτε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάλτε το σε μια θερμαινόμενη πλάκα κατασκευής, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ακετόνης και στρέψτε τη θερμότητα μέχρι 110c. Ο ατμός ακετόνης θα σχηματίσει στο βάζο και θα αντιδράσει με οποιοδήποτε τυπωμένο τμήμα εξομάλυνσης αυτών των στρωμάτων. Η παραπάνω εικόνα δείχνει από το καλύτερο προς τα αριστερά ενός 3D τυπωμένου σκίουρου σε ύψος στρώματος 0,35 mm, ύψος 0,1 mm – το χρυσό πρότυπο των περιστροφών υψηλού επιπέδου – και μια άλλη εκτύπωση με ύψος 0,35 στρώματος που διεξήχθη μέσω λουτρού ατμού για λίγα λεπτά για λίγα λεπτά . Καταπληκτική ποιότητα εκεί, και φθηνή και αρκετά εύκολη για οποιαδήποτε ρύθμιση 3D εκτυπωτή.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του φροντιστηρίου μετά το διάλειμμα μαζί με ένα βίντεο που δείχνει ακριβώς πόσο επιβλαβές αυτό είναι (δεν είναι, εκτός αν κάνετε κάτι πολύ, πολύ χαζή).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *