VirtualBoy του Nintendo – η παράξενη κονσόλα-μέσα-ζευγαρωτικά γυαλιά και αναμφισβήτητο πρόγονο των 3DS της Nintendo – ήταν ένα θαυμάσιο κομμάτι καινοτομίας για το χρόνο της. Σε μια μικρή μονάδα Tabletop, ήσασταν σε θέση να παίξετε True 3D Video Games σε μια εντυπωσιακή ανάλυση 384 x 224 pixel. Του προγράμματος Ο Virtualboy ήταν μια συνολική αποτυχία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι περιποιητές υλικού αφήνουν αυτό το υπέροχο σύστημα σε συλλέκτες βιντεοπαιχνιδιών. [FURREK] παίζει με τον VirtualBoy του καθώς και το χειρισμό να προσθέσει VGA.

Ως σύστημα 3D με δύο οθόνες, οποιοσδήποτε τύπος τύπου βίντεο έξω αγνοήθηκε σωστά από τους σχεδιαστές συστημάτων VirtualBoy. Ακόμα, το [Furreke] επιθυμεί κάποιο είδος βίντεο έξω στο σύστημά του, οπότε άρχισε να σπρώχνει γύρω με ένα μικρό συμβούλιο FPGA για να παράγει κάποια σήματα VGA.

Οι δύο οθόνες στο εσωτερικό του VirtualBOY δεν είναι η τυπική οθόνη LCD σας – όπως φαίνεται σε αυτό το σχιστόλιθο της IFIXIT. Είναι πραγματικά δύο γραμμικές συστοιχίες οδήγησης που παράγουν μία μόνο γραμμή 244 εικονοστοιχείων, με καθρέφτες σαρώνει τη γραμμή στο άξονα Υ. Αυτές οι συστοιχίες οδήγησης διαχειρίζονται από την CPU VirtualBoy με μια σειρά μητρώων μετατόπισης, καθώς και με την προσεκτική πατώντας τις γραμμές κάθε συστοιχίας LED, [FURREK] μπόρεσε να αντιγράψει όλα τα δεδομένα εικόνας στο RAM ενός FPGA.

Μετά τη γέμιση ενός σκάφους Xess Xula-200 FPGA μέσα στην κατάσταση του VirtualBoy του, [FURREK] ενσύρματος λίγες αντιστάσεις για ένα DAC καθώς και εγκατεστημένη θύρα VGA στην κάτω πλευρά της κονσόλας του. Ό, τι δούλεψε την πρώτη φορά που το υποστήριξε, καθώς άρχισε να παίζει τον Virtualboy του στην τεράστια τηλεόραση οθόνης του.

Επειδή η [Furtek] διαβάζει μόνο μία από τις οθόνες του VirtualBoy, όλα τα δεδομένα 3D – καθώς και η κύρια λειτουργία του VirtualBOY – χάνεται όταν εμφανίζεται σε μια τηλεόραση. Οι 3D τηλεοράσεις υπάρχουν, ωστόσο, καθώς και θα θέλαμε να δούμε μια βελτιωμένη έκδοση αυτού που καταγράφει τα δεδομένα και από τις δύο οθόνες VirtualBoy.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο [Furrek] του Mod της σε δράση παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *