[James] ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου η συχνότητα ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να είναι 50Hz, ωστόσο έχει την τάση να ποικίλει ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Επέλεξε ότι ήθελε μια οθόνη για να το παρακολουθήσει.

Τώρα, η εθνική περιοχή πλέγματος δείχνει ένα πραγματικό γράφημα των τελευταίων 60 λεπτών. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι εύκολη. Ώρα να ξεπεράσει το σίδερο συγκόλλησης!

Ο οπλισμένος με μολύβι και χαρτί [James] γράφει μερικές έννοιες σχετικά με τον ακριβή τρόπο μετράει τη συχνότητα – εγκαταστάθηκε σε καταμέτρηση 200 κύκλων, η οποία υποδηλώνει ότι σε 50.000Hz, θα χρειαζόταν ακριβώς 4 δευτερόλεπτα. Το επόμενο ζήτημα πήρε μια πηγή χρονισμού που ήταν ακριβής για τη δουλειά. Ένα attiny84 δεν θα έκανε την τεχνική (πολύ ανακριβής), ούτε ένα εξωτερικό κρύσταλλο (πολύ ακριβό) – ωστόσο ένα ρολόι πραγματικού χρόνου; Αυτό είναι το εισιτήριο! Χρησιμοποιεί ένα τσιπ DS3231 RTC, το οποίο στο +/- 2ppm 32.768khz είναι πολύ περισσότερο από το αρκετά ακριβές.

Ορισμένα μαθηματικά, προγραμματισμός και συγκόλληση αργότερα και η οθόνη ολοκληρώνεται! Προστίθεται ακόμη και ένα βέλος πάνω / κάτω για να δείξει το πιο πρόσφατο πρότυπο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωραία [James]! Πέρυσι [CH00F] έκανε ένα παρόμοιο έργο, όπου έσκασε ένα 194 διακριτό ρολόι τρανζίστορ που έβλεπε ακριβώς πώς λειτούργησε – ως στην άκρη, έπρεπε να καταλάβει ακριβώς το πόσο ακριβές που βγήκε ο τοίχος του 60Hz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *