[Raivis] έλαβε ένα συγκεκριμένο έργο στο πανεπιστήμιο του – βρείτε έναν τρόπο να μετρήσετε το πόσο πολυάριθμα τούβλα ντροπαλούνται μαζί. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, τα πάντα από την όραση του υπολογιστή στη χρήση ενός ηγεμόνα, αλλά το [Raivis] επέλεξε μια πολύ πιο εκπαιδευτική μέθοδο. Δημιούργησε μια ψηφιακή κλίμακα από το μηδέν από ένα μετρητή τάσης και μια γέφυρα σιταριού. Το αρχείο καταγραφής κατασκευής είναι εξαιρετικά εκπαιδευτικό και προσφέρει κάποια εικόνα για τις προκλήσεις της ζύγισης των πραγμάτων ψηφιακά.

Ένας μετρητής στέλεχος είναι ένα εύκολο κομμάτι εξοπλισμού, απλώς μια μικρή δύναμη ευαίσθητη δύναμη. Όταν συνδέεται με μια μεταλλική ράβδο και εφαρμόζεται μια δύναμη, η αντίσταση μέσα στο μετρητή στελέχης αλλάζει, αλλά όχι με πολλά. Υπάρχει μόνο λίγη διαφορά μικρού Ohms μεταξύ του ελάχιστου και μέγιστου κυττάρου φορτίου του [Raivis], έτσι χρειάστηκε ένας τρόπος για να μετρήσετε πολύ μικρές αλλαγές στην αντίσταση.

Η υπηρεσία ήταν μια γέφυρα σιταριού ή τέσσερις αντιστάσεις που οργανώνονται σε ένα τετράγωνο. Όταν ένας από τους αντιστάτες στη γέφυρα αντικαθίσταται με μετρητή στελέχης, μπορούν να μετρηθούν πολύ μικρές αλλαγές στην αντίσταση.

Με μια προσαρμοσμένη ασπίδα ενισχυτή Duino, η [Raivis] μπορεί να μετρήσει την αντίσταση του κυττάρου του φορτίου με ανάλυση 10 bit ή ένα μέγιστο βάρος 1,32 kg με ανάλυση δύο και μισών γραμμάρια. Ένα μόνο μπλοκ διπλασιασμού ζυγίζει περίπου 12 γραμμάρια, οπότε θα το ονομάσουμε αυτή την επιτυχία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *