Οι δοκιμασίες δυσκολίας Darpa Robotics 2013 έχουν ολοκληρώσει. Ο τεράστιος πρωταθλητής είναι η ομάδα Schaft, που φαίνεται παραπάνω προετοιμασία για να οδηγήσει στη δοκιμή αυτοκινήτων. Αυτό δεν είναι το τέλος της γραμμής για τη δυσκολία της ρομποτικής της Darpa – εξακολουθεί να υπάρχει ένα πολύ πιο σημαντικό γεγονός μπροστά. Οι τελικοί του Darpa Robotics θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2014. Τα καθήκοντα θα είναι παρόμοια με αυτά που είδαμε σήμερα, ωστόσο αυτή τη φορά γύρω από την ομάδα, καθώς και οι επικοινωνίες του ρομπότ θα υποβαθμιστούν σκόπιμα για να προσομοιώσουν τις πραγματικές καταστάσεις καταστροφής του κόσμου. Οι ομάδες σήμερα αντιμετώπισαν τη χρηματοδότηση του Darpa. Κάθε μία από τις οκτώ κορυφαίες ομάδες είναι επιλέξιμη για, έως και 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ από το Darpa. Οι ομάδες που δεν κάνουν την περικοπή εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτες να αντιμετωπίσουν τους τελικούς που χρησιμοποιούν άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Οι δοκιμές υπέστησαν ζημιά σε 8 γεγονότα. Πόρτα, συντρίμμια, βαλβίδα, τοίχος, σωλήνα, έδαφος, σκάλα, καθώς και όχημα. Κάθε δοκιμή διαχωρίστηκε επιπλέον σε 3 μέρη, το καθένα με ένα σημείο διαθέσιμο. Εάν ένα ρομπότ ολοκληρώθηκε ολόκληρο το έργο χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, θα έκανε ένα σημείο perk. Με όλα τα μπόνους, ήταν διαθέσιμα 32 σημεία. Η ομάδα Schaft κέρδισε την εκδήλωση με μια έκτακτη συνολικά 27 πόντους. Στη δεύτερη τοποθεσία ήταν η ομάδα IHMC (Ινστιτούτο για την Ανθρώπινη Γνώση Maker) με 20 πόντους. Η ομάδα IMHC θα πρέπει να έχει ειδική επαίνους καθώς χρησιμοποιούσαν ένα Darpa που παρέσχε η Boston Dynamics ρομπότ Atlas Atlas. Οι ομάδες που χρησιμοποιούν άτλασσα είχαν μόνο λίγες εβδομάδες για να πάνε από μια εντελώς προσομοίωση εφαρμογών λογισμικού για να αλληλεπιδράσουν με ένα γνήσιο παγκόσμιο ρομπότ. Στην τρίτη θέση ήταν η ομάδα Tartan της Carnegie Mellon Tartan, καθώς και το ρομπότ τους με 18 πόντους.

Το τμήμα έκθεσης της δυσκολίας ήταν επίσης συναρπαστικό, με πολύ πρώτους ανταποκριτές καθώς και τους ερευνητές της ρομποτικής που εργάζονται μαζί για να κατανοήσουν τα ζητήματα ρομπότ θα ασχοληθούν με τις πραγματικές καταστάσεις καταστροφής του κόσμου. Η πρόσφατη αγορά της Google – η δυναμική της Βοστώνης – ήταν ομοίως στο χέρι, τρέχει το Wildcat τους καθώς και τα ρομπότ LS3. Το μόνο γνήσιο μειονέκτημα στον ανταγωνισμό ήταν η προστασία που παρέχεται από τον Darpa. Το online ρεύμα έφυγε μάλλον λίγο για να είναι επιθυμητό. Η πλειοψηφία των βίντεο στο κανάλι Youtube του Darpa αποτελείται σήμερα από 9-10 ώρες ηχογραφήσεις μερικών από τις κάμερες συμβάντων. Τα βίντεο περιτύλιξης αποτελούν επίσης από εξαιρετικά bit πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματικά έκαναν τα ρομπότ κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Στην ιδανική περίπτωση, καθώς η πρόοδος των ημερών, πολλές περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το βίντεο θα βγει. Προς το παρόν, παρακαλούμε να μοιραστείτε το Timestamp καθώς και μια περιγραφή του προτιμώμενου μέρους σας με τα σχόλιά σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *