Ρίξτε μια ματιά εδώ και θα βρείτε όλα τα είδη ενσωματωμένων διακομιστών Web. Αυτό δεν φαίνεται τόσο ενδιαφέρουσα, ειδικά επειδή είναι απλά ένα nic συνδεδεμένο σε ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Αλλά για εμάς το ενδιαφέρον μέρος είναι το πώς η [Andrew Rossignol] επέλεξε να διαμορφώσει τα περιουσιακά στοιχεία της ιστοσελίδας για να αξιοποιήσει καλύτερα τον διακομιστή με υπο-τροφοδοσία.

Το έργο γεννήθηκε ως μέρος μιας κατηγορίας σε ενσωματωμένα συστήματα Internet που παίρνει [Andrew]. Το συμβούλιο διαθέτει μικροελεγκτή ATMEGA16 και χρησιμοποιεί τα πάντα δημοφιλή ENC28J60 σε αυτόν τον πίνακα προσαρμογέα Ethernet. Η στοίβα Tuxgraphics TCP / IP φροντίζει για τις επικοινωνίες με το δίκτυο.

Ένας περιορισμός που ο [Andrew] που επιβλήθηκε στον εαυτό του ήταν να χρησιμοποιήσει μόνο μια ενιαία ενέργεια που η διαθέσιμη μνήμη RAM περιορίζει περίπου 700 byte. Οποιαδήποτε αξιοσέβαστη ιστοσελίδα πρέπει να έχει τουλάχιστον κάποια γραφικά, αλλά αυτό είναι δύσκολο με το όριο μεγέθους. Κατάφερε να εμφανίσει ένα λογότυπο AVR, βελτιστοποιώντας ένα SVG στο Inkscape, έπειτα απογυμνώθηκε το υπόλοιπο του Cruft χρησιμοποιώντας Vim (εξηγείται στο demo μετά το διάλειμμα). Με αυτό το κομμάτι Linux-Fu στην τσέπη του έθεσε στην εργασία που εξορθολογίζει το αρχείο CSS. Η ιστοσελίδα δεν είναι μόνο στατική. Εμφανίζει το διακομιστή UP-TIME και επιτρέπει ακόμη και τα ρελέ και τα LED στην πλακέτα Olimex να ελέγχεται.

Παρά τους περιορισμούς της οικογένειας ATMEGA, εξακολουθούν να φαίνεται να κάνουν μερικά φανταστικά στοιχεία που συνδέονται με το Διαδίκτυο. Εδώ χρησιμοποιείται ως διακομιστής Minecraft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *