για τα Χριστούγεννα, η σύζυγος του [χάμστερ] του έδωσε ένα μίνι φούρνο. Αργότερα εκείνη την ημέρα, το έκοψε και χτίστηκε αυτό το ελεγχόμενο FPGA ελεγχόμενο φούρνο.

Έχουμε δει άφθονο φούρνο αντανακλά το παρελθόν. Πολλά από αυτά τα έργα χρησιμοποιούν ένα μικροελεγκτή για να κάνουν τον έλεγχο του κλειστού βρόχου, να ανιχνεύουν τη θερμοκρασία και να αλλάζουν το στοιχείο θέρμανσης για να χτυπήσει ένα καθορισμένο σημείο. Αυτή η κατασκευή χρησιμοποιεί το Papilo One FPGA Development Board ως ελεγκτή. Εφαρμόζει μια κατάσταση κατάστασης που πληροί το προφίλ αναστήλωσης της πάστας συγκόλλησης, εξασφαλίζοντας σωστά συστατικά SMD.

Ο φούρνος χρησιμοποιεί ένα max31855 για να διαβάσει τη θερμοκρασία από ένα θερμοστοιχείο. Αυτή η συσκευή προσφέρει ενίσχυση, αντιστάθμιση κρύου διασταύρωσης και αναλογική σε ψηφιακή μετατροπή, η οποία σβήνει τη θερμοκρασία πάνω από το SPI. Για τον έλεγχο του θερμαντήρα, χρησιμοποιείται ένα ρελέ στερεάς κατάστασης 40A.

Ο κώδικας VHDL που οδηγεί αυτόν τον φούρνο συνδέεται με το WRIEUP και έχει κάποια ενδιαφέροντα κομμάτια για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το FPGAS. Περιλαμβάνει μια διασύνδεση SPI, πρόγραμμα οδήγησης οθόνης και τη λογική της θερμοκρασίας κατάστασης της θερμοκρασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *