[Ludic Science] μας δείχνει τις βασικές αρχές που βρίσκονται πίσω από τον ταπεινό βελτίωση του μετατροπέα. Όλοι μας παίρνετε δεδομένο, ειδικά όταν μπορείτε να κάνετε το δικό σας βελτίωση του μετατροπέα σας ή να αγοράσετε ένα μόνο για λίγα δολάρια, αλλά συχνά είναι καλό να επιστρέψετε στα βασικά και να καταλάβετε ακριβώς πώς λειτουργούν τα πράγματα.
Το εν λόγω κύκλωμα είναι πιθανώς τόσο βασικό όσο παίρνει όταν αφορά έναν μετατροπέα βελτιώσεων και δεν είναι πραγματικά λειτουργικό σχέδιο. Ωστόσο, βοηθάει την εικόνα που συμβαίνει, και ακριβώς πώς λειτουργεί ένας βελτιωμένος μετατροπέας, χρησιμοποιώντας μόνο μερικά μέρη, μια βίδα, εμαγιέ σύρμα, δίοδο, πυκνωτή και ένα κουμπί ώθησης εγκατεστημένο σε μια σανίδα.
Το βίντεο συνεχίζεται για να μας δείξει την επιστήμη πίσω από έναν βελτιωτικό μετατροπέα, ξεκινώντας από την προσθήκη μιας μπαταρίας από την οποία ο επαγωγέας αποθηκεύει ένα φορτίο με τη μορφή ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Όταν το κουμπί απελευθερωθεί, το μαγνητικό πεδίο καταρρέει και αυτό ενεργοποιεί μια τάση στο κύκλωμα που στη συνέχεια τροφοδοτείται μέσω μιας δίοδος και χρεώνει τον πυκνωτή λίγο. Εάν αλλάζετε το διακόπτη αρκετά γρήγορα, ο πυκνωτής θα συνεχίσει να φορτίζει και η τάση του θα αρχίσει να αυξάνεται. Αυτό στη συνέχεια δημιουργεί μεγαλύτερη τάση στην έξοδο από την τάση εισόδου, ανάλογα με την τιμή του επαγωγέα. Εάν χρησιμοποιήσατε αυτό το σχέδιο σε μια πραγματική εφαρμογή ζωής, φυσικά θα χρησιμοποιούσατε ένα τρανζίστορ για να κάνετε τη μεταγωγή παρά ένα κουμπί ώθησης, είναι τόσο πιο γρήγορα και δεν θα πάρετε ένα πονόλαιμο.
Αυτό είναι πολύ βασικό υλικό, αλλά το βίντεο μας δίνει μια καταπληκτική εξήγηση για το τι συμβαίνει στο κύκλωμα και γιατί. Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, είμαστε βέβαιοι ότι θα αγαπήσετε το Packaday’s Planne [Jenny List] Περιγράψτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους επαγωγείς.
(Ενημερώθηκε χάρη στο [Unferium] – έκανα λάθος για το μαγνητικό πεδίο που καταρρέει όταν πατηθεί το κουμπί, όταν στην πραγματικότητα είναι όταν το κουμπί απελευθερώνεται ότι αυτό συμβαίνει. Αποκαλύψτε τη σύγχυση.)