λένε ότι έχετε μια χούφτα ηλεκτρομαγνητικών σωληνοειδών, ένα αντίγραφο του Maxmsp, Arduino και πρόσβαση σε μια ολόκληρη δέσμη εξαρτημάτων σε ένα κλωστοϋφαντουργικό μουσείο. Τι κάνεις? Εάν είστε σαν [Λουκάς], πιθανότατα θα βρείτε μια αρθρωτά απόδοση του Stomp, που παίζεται σε δεκάδες παλιά γρανάζια, φωτιστικά και διάφορα άλλα μεταλλικά μέρη.

Για να ελέγξετε ποιος ο θόρυβος ακούγεται όταν, [Luke] χρησιμοποίησε μια διασύνδεση OSC αφής που εκτελείται σε ένα iPad για να στείλει πληροφορίες MIDI στο Ableton. Από εκεί, το Max / MSP στέλνει μηνύματα σε ένα Arduino για να ενεργοποιήσει τα σωληνοειδή στο σύνθημα. Η διεπαφή δημιουργείται έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να κάνει τις δικές του συνθέσεις με επαναχρησιμοποίηση μοτίβων σε βρόχους ηλεκτρομαγνητικών σωληνοειδών. Σίγουρα, δεν είναι οι τόνοι dulcet που θα περιμένατε από ένα πιο συνηθισμένο όργανο, αλλά το [Luke] καταφέρνει να βάλει σε μια καλή παράσταση.

Ενώ το όργανο [Luke] μπορεί να ακούγεται υπερβολικά μηχανικό και διαφωνιακό, είναι απολύτως δυνατό να αντικατασταθούν τα αντικείμενα που χτυπάει με τα ηλεκτρομαγνητικά με κάτι λίγο πιο μελωδικό. Η τοποθέτηση μερικών σωληνοειδών σε μια σπηλιά δεν θα ήταν κακή ιδέα. Είναι πολύ κακό ότι έχει ήδη γίνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *