Android OS είναι, είναι και θα είναι για πάντα το πιο προσαρμόσιμο, ευέλικτο και ευπροσάρμοστο κινητό λειτουργικό σύστημα. Η φύση του ανοιχτού κώδικα είναι αυτό που το κάνει να έχει τις ιδιότητες που ανέφερα. Μιλώντας για τη φύση ανοιχτού κώδικα, το Android προμηθεύει τον χρήστη του με τη δυνατότητα να τσιμπήσει με διάφορες πτυχές του λειτουργικού συστήματος, όπως η εφαρμογή ενός προσαρμοσμένου θέματος, εγκαθιστώντας τρίτους εκτοξευτές και εφαρμογές. Επιπλέον, επιτρέπει επίσης εύκολα στους χρήστες της να ριζώσει τη συσκευή τους και πολύ σημαντικά να κατεβάσετε οποιοδήποτε τύπο αρχείων ή εφαρμογών από άγνωστες ή ανεπίσημες πηγές (επίσημη πηγή για εφαρμογές που είναι το Google Play Store). Ωστόσο, παρόλο που όλες αυτές οι ιδιότητες που επεσήμανα παραπάνω όχι μόνο το καθιστούν ένα μεγάλο λειτουργικό σύστημα για τους χρήστες του, αλλά ταυτόχρονα αυτές οι ιδιότητες έρχονται με κόστος κινδύνου ασφάλειας. Λόγω της φύσης ανοιχτού κώδικα, το λειτουργικό σύστημα πέφτει σε πολλά κακόβουλα προγράμματα, spyware και επιθέσεις στο διαδίκτυο.

Εντάξει, τώρα, οι επισημασμένοι κίνδυνοι είναι στην άκρη, καθώς αυτοί αναδύονται από τη χρήση των ανεπίσημων πηγών για την εγκατάσταση εφαρμογών και τη λήψη αρχείων και πολλά άλλα. Σήμερα, θα ήθελα να επικεντρωθώ στις βασικές ιδέες ασφαλείας που χτίστηκαν ιδανικές στο λειτουργικό σύστημα και δύο πολύ ωφέλιμες εφαρμογές που πρέπει να σας βοηθήσουν να ασφαλίσετε το smartphone σας ενάντια σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση (αυτό θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων που επεσήμανα νωρίτερα σε ένα καλό έκταση).

Πρέπει να διαβάσετε: Κάντε το τηλέφωνό σας να διαρκεί περισσότερο με 8 βασικές συμβουλές εξοικονόμησης μπαταριών

Όλοι είπαν, ας ξεκινήσουμε με 12 βασικές ιδέες για να διατηρήσουμε το Android σας ασφαλές ενάντια στην μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

12 βασικές ιδέες ασφαλείας για το Android

1. Εγκαταστήστε την Ασφάλεια Lookout & Antivirus Application

Ξέρω ότι αυτό δεν είναι ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό, αλλά αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε το smartphone σας εκτός από τα χαρακτηριστικά που έχουν ήδη ψηθεί στο λειτουργικό σύστημα. Επιπλέον, θα συνιστούσα ότι κάθε φορά που αγοράζετε ένα ολοκαίνουργιο smartphone, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Secore και Antivirus. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή είναι πραγματικά αποτελεσματική και η στροφή θα βοηθήσει να διατηρήσετε το ολοκαίνουργιο τηλέφωνό σας μακριά από τυχόν συμβιβασμούς ασφαλείας και κενά, καθώς οι ορισμοί ασφαλείας της ενημερώνονται συχνά στον αέρα. Έχω χρησιμοποιήσει αυτήν την εφαρμογή εδώ και 5 χρόνια και τα πράγματα που με κάνουν να προτείνω αυτήν την εφαρμογή έναντι άλλων είναι ότι από την εμπειρία μου, είναι πολύ πολύ αποδοτικό και φιλικό προς τη μνήμη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα με αυτήν την εφαρμογή. Ανατρέξτε στα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης και επίσης ο σύνδεσμος Google Play Store για την εφαρμογή δίνεται παρακάτω.

Αναζητήστε την ασφάλεια και το antivirus.
Απλή διεπαφή χρήστη.
[GooglePlay URL = “”/]
2. Απενεργοποιήστε τις «άγνωστες πηγές» για εφαρμογές

Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες πηγές όπως το Google Play Store. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση της συσκευής σας ασφαλή, αλλά και να σας κρατά μακριά από σκιερές εφαρμογές.

Απενεργοποιήστε τις «άγνωστες πηγές» για εφαρμογές.
3. Μην ξεχάσετε ποτέ να ορίσετε ένα κλείδωμα τηλεφώνου από το κουτί

Γνωρίζω ότι αυτό είναι μια πολύ βασική και βασική συμβουλή, αλλά αυτό είναι το σημείο του άρθρου, για το λόγο αυτό ο τίτλος «απλές συμβουλές». Πάντα να κλειδώνετε το τηλέφωνό σας με δακτυλικό αποτύπωμα, κωδικό πρόσβασης, μοτίβο ή καρφίτσα. Ωστόσο, η χρήση μιας μεθόδου κλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι η πιο λογική, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα σας είναι η ιδιαίτερη ταυτότητά σας που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπαράγει. Επιπλέον, για να σφίξετε την ασφάλεια, η μέθοδος κλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιείται πάντοτε από το τηλέφωνο σε συνδυασμό με κωδικό πρόσβασης, PIN ή μοτίβο.

Επιλογές κλειδώματος ασφαλείας. Πάντα να τους επιτρέπετε από το κουτί.
Η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ξεχωριστή για τον καθένα από εμάς.
4. Ρυθμίστε ένα κλείδωμα κωδικού πρόσβασης (κύρια μέθοδος κλειδώματος για συσκευές χωρίς σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, δευτερεύουσα για συσκευές με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων)

Ένας κωδικός πρόσβασης είναι πολύ πιο ασφαλής σε σύγκριση με άλλες μεθόδους κλειδώματος, όπως ένα μοτίβο ή καρφίτσα, επειδή οι εικασίες δεν λειτουργούν πραγματικά εδώ. Κατά την ειλικρινή μου γνώμη, πιστεύω ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι ακόμη πολύ πιο ασφαλείς από τα δακτυλικά αποτυπώματα (και πάλι θα ήθελα να επαναλάβω ότι αυτή είναι η γνώμη μου, η δική σας μπορεί να διαφέρει).

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ πιο ασφαλείς σε σύγκριση με ένα pin ή ένα μοτίβο.
5. Ορίστε αυτόματο χρονικό όριο κλειδώματος και ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις ασφαλούς κλειδώματος

Ορίστε αυτόματη κλειδαριά και ελαχιστοποιήστε το χρονικό όριο για να σταματήσετε την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και τη χρήση. Για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν μπερδεύει με τις ρυθμίσεις WiFi, Bluetooth ή τοποθεσίας, ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις ασφαλούς κλειδαριάς

Μειώστε το αυτόματο χρονικό όριο κλειδώματος, ενεργοποιήστε το “κλειδώστε αμέσως με το πλήκτρο POWER” για να κλειδώσετε αμέσως το τηλέφωνό σας με την παροχή του κουμπιού λειτουργίας. Επιπλέον, ενεργοποιήστε την επαναφορά του εργοστασίου αυτοκινήτων (αν προτιμάτε, ανατρέξτε στο στιγμιότυπο οθόνης για να μάθετε περισσότερα) και φροντίστε να κλειδώσετε τις λειτουργίες δικτύου και ασφάλειας ενώ το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο (WiFi, Bluetooth, τοποθεσία και πολύ περισσότερη ειδοποίηση) για να βοηθήσετε να εξασφαλίσετε το τηλέφωνό σας Εάν χαθεί ή κλαπεί.
Μην χάσετε: Δημιουργήστε το λεξιλόγιό σας με εφαρμογή Builder Vocabulary για Android

6. Εγκατάσταση κλειδώματος εφαρμογής Norton

Το Norton App Lock σας παρέχει τη δυνατότητα να κλειδώσετε μεμονωμένες εφαρμογές με το δακτυλικό αποτύπωμα ή το PIN σας. Τέλος, μια κλειδαριά εφαρμογής που λειτουργεί άψογα. Ανατρέξτε στο στιγμιότυπο οθόνης και κατεβάστε την εφαρμογή μέσω του συνδέσμου Google Play Store.

Κλείδωμα εφαρμογής Norton.
[GooglePlay URL = “”/]
7. Ενεργοποίηση κρυπτογράφησης ή ασφαλής εκκίνηση

Στην αγορά για να ασφαλίσετε επιπλέον το δικό σαςnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *