[Raffi] χρειάστηκε ιδέα γενέθλια, αλλά ήθελε να κάνει κάτι επιπλέον ιδιαίτερο. Συνειδητοποίησε ότι ένα μεγάλο μέρος του δώρου που δίνει είναι η πρόβλεψη και ο ενθουσιασμός του ανοίγματος του παρόντος. Προκειμένου να παρατείνετε αυτή την εμπειρία, το [Raffi] έχτισε ένα ηλεκτρονικό κουτί παζλ. Το κουτί περιέχει το τελικό δώρο, αλλά πρώτα μια σειρά από παζλ πρέπει να λυθεί για να ανοίξει το κουτί.

Το έργο τρέχει σε ένα Arduino Mega. Αυτό συνδέεται με αρκετούς αισθητήρες, όπως αισθητήρα θερμοκρασίας, μονάδα GPS και αισθητήρα CO. Υπάρχει επίσης μια οθόνη LCD και ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο για την είσοδο και την έξοδο του χρήστη. Η σελίδα του έργου περιέχει ένα διάγραμμα ροής που δείχνει όλα τα παζλ και τις λύσεις τους. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παζλ απαιτεί από τον χρήστη να ανατινάξει τον καπνό καπνού σε ένα σωλήνα. Ο αισθητήρας CO ανιχνεύει τον καπνό και ξεκλειδώνει το επόμενο παζλ.

Ορισμένα από τα παζλ απαιτούν αλληλεπιδρούν με εξωτερικά συστήματα. Για παράδειγμα, ένα παζλ απαιτεί από τον χρήστη να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Frictal Captain Hermano. Εάν η σωστή φράση λέξεων-κλειδιών περιλαμβάνεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο χρήστης θα λάβει μια απάντηση με τον κώδικα για να εισέλθει στο κουτί. Ένα άλλο παζλ απαιτεί από τον χρήστη να καλέσει έναν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου και να ακούσει για ένα άλλο αίνιγμα. Έχουμε συμπεριλάβει τη διαδήλωση βίντεο παρακάτω.

Αυτό δεν είναι το πρώτο κουτί παζλ που έχουμε δει, αλλά ο καθένας έχει τη δική του ειδική αίσθηση. Αυτό είναι πολύ καλά φτιαγμένο και μοιάζει με μεγάλη προσοχή. Έχουμε δει ένα άλλο που χρησιμοποιεί μόνο διακριτά συστατικά. Έχουμε δει ακόμα ένα που χρησιμοποιεί κώδικα Morse.

[Ευχαριστώ Simon]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *