τα χέρια επάνω αν αισθάνεστε ότι το πνευματικό σας σπίτι βρίσκεται μπροστά σε ένα τερματικό με ένα “ψηφιακό” λογότυπο σε αυτό. Είναι ένα όνομα που έχει παραληφθεί εδώ και καιρό στο πρώτο compaq και στη συνέχεια με επέκταση της HP, αλλά είναι ένα με πολλή ιστορία όταν πρόκειται για τον υπολογισμό.

Από την έναρξη της Ηλεκτρονικής Ηλικίας Υπολογιστών, υπήρχαν οι υπολογιστές που είμαστε πιθανώς τώρα να περιγράψουμε ως mainframes. Μεγάλοι υπολογιστές που κοστίζουν το ΑΕΠ μιας μικρής χώρας, πλήρωσε ένα ολόκληρο πάτωμα ενός κτιρίου και θα μπορούσαν να βρεθούν μόνο σε κυβερνητικά τμήματα, πανεπιστήμια και μεγάλες εταιρείες. Μέχρι τη δεκαετία του 1960, οι τεχνολογίες υπήρχαν για την κατασκευή υπολογιστών που έσπασε αυτό το καλούπι, θα μπορούσαν να αγοραστούν εντός του προϋπολογισμού μιας μικρότερης οργάνωσης και για το οποίο δεν χρειαστείτε ένα σημαντικό κλιματιζόμενο υπόγειο στο σπίτι. Αυτοί οι λεγόμενοι minicomputer ήταν η καταπληκτική επανάσταση αυτής της εποχής, επειδή αγόρασαν τους καρπούς του υπολογισμού σε καθημερινή επιχείρηση και ίσως οι πιο επιτυχημένες από τις εταιρείες που τους έδωσαν ήταν η εταιρεία ψηφιακού εξοπλισμού που βασίζεται στη Μαγιάρντα, ή Δεκεμβρίου.

Δεκεμβρίου παρήγαγε μια διαδοχή των θεμελιών στη γραμμή PDP τους, εκ των οποίων η πιο επιτυχημένη ήταν η σειρά PDP-11. Αυτοί ήταν μεσαίους 16-bit που παρέμειναν στη γραμμή προϊόντων τους από την έναρξη τους το 1970 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και διατέθηκαν σε μια διαδοχή διαμορφώσεων και παραγόντων φυσικής μορφής. Η περίφημη όψη ενός PDP-11 είναι ένα σύνολο ριγών δαπέδου-οροφής, αλλά υπήρχαν επίσης αυτόνομο τερματικό μοντέλο και μοντέλα επιφάνειας εργασίας. Ένα από αυτά, ένα PDP-11/03 από το 1975, έχει έρθει στα χέρια του [Joerg] και το χρησιμοποίησε για να καταστρέψει το LSIBOX του, το πλαίσιο κάρτας PDP11 / 03 συσκευασμένο με ένα beaglebone για πρόσβαση μέσω μιας σύγχρονης διασύνδεσης . Είναι μια κατασκευή στη φλέβα των σύγχρονων ενισχυτών ήχου σωλήνων που διαθέτουν το υλικό ρετρό στην κορυφή των περιπτώσεών τους, το πλαίσιο της κάρτας εκτίθεται ως ένα χαρακτηριστικό στην κορυφή μιας λευκής θήκης που είναι άδειο εκτός από ένα γνήσιο PDP-11/03 μπροστά πίνακας.

Μπορείτε να ρωτήσετε γιατί κάποιος θα το κάνει αυτό για να τρέξει λογισμικό PDP-11 όταν η beaglebone θα μπορούσε να μιμηθεί σίγουρα το vintage υλικό πολύ πιο γρήγορα από το πραγματικό πράγμα. αλλά να πάρει αυτή την άποψη είναι να χάσετε το σημείο. Η σειρά PDP-11 είναι ένα σπερματικό τμήμα του ιστορικού υπολογιστών και για να έχετε ένα πραγματικό υλικό PDP-11 στο γραφείο σας είναι ένα αρκετά επίτευγμα.

Σας έχουμε δείξει μερικά έργα PDP-11 στο παρελθόν. Υπήρξε αυτή η μινιμαλιστική εφαρμογή PDP-11 χρησιμοποιώντας έναν από τους μεταγενέστερους επεξεργασμένους PDP-11 και έχουμε δει μια πιστή αναπαραγωγή ενός προηγούμενου μπροστινού πίνακα PDP-11 που τροφοδοτείται από ένα βατόμουρο PI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *