[Ben Bradley], μέλος της Freeside Atlanta, έχτισε ένα χωρητικό πληκτρολόγιο Jankó Touch για τη Γεωργία Tech Moog Hackathon. Τα πληκτρολόγια του Jankó είναι μια προσπάθεια του 19ου αιώνα να προσθέσουν ένα πολύ πιο συμπαγές πληκτρολόγιο πιάνου. Υπάρχουν τρεις φορές ως πολυάριθμα πλήκτρα, καθώς ένα συμβατικό πιάνο, ωστόσο, οργανώνεται κάθετα για (δήθεν) μεγαλύτερο όφελος ενώ παίζει – μια ολόκληρη οκτάβα μπορεί να καλυφθεί με το ένα χέρι. Ωστόσο Ναι, ποτέ δεν πιάστηκε.

Το έργο [Ben] αποτελείται από μια σειρά από πινακίδες ορείχαλκου που συνδέονται με χωρητικές σανίδες ξεμπλοκάρισμα από το Adafruit, ένα για κάθε μια από τις τέσσερις διευθύνσεις I2C του Arduino Mega Clone. Όταν αγγίξει ένα ουσιαστικό, το Arduino στέλνει ένα ουσιαστικό σήμα κάτω στο Werkstatt ενώ χρησιμοποιεί μια σκάλα R-2R για να παράγει τάση για την εκθετική είσοδο VCO.

Οι πολλοί πρόσφατοι Moog Hackathon ήταν ο τρίτος. Είκοσι πέντε ομάδες συναγωνίστηκαν από τη Γεωργία Τεχνολογία, καθώς και πολλά άλλα από άλλα σχολεία, που εργάζονται για 48 ώρες για να οικοδομήσουν διεπαφές με το MOOG WERKSTATT-Ø1 αναλογικά σύνθετες, ανταγωνίζονται για $ 5.000 σε βραβεία μετρητών καθώς και Werkstatts για τις τρεις κορυφαίες ομάδες.

Είμαστε synth-fiends εδώ στο Hackaday: Καλύπτουμε τα πάντα, από αναλογικά synths σε φίλτρα ελεγχόμενων τάσης.

Μέσω της Freeside Atlanta, φωτογραφία από το [Nathan Burnham].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *