Machinist, Electronics Engineer, προγραμματιστής και εργάτης εργοστασίου είναι όλες οι δεξιότητες που μπορείτε να ασκήσετε αν πάρετε ένα έργο όπως το κτίριο αυτό το ρομπότ Omniwheel (μεταφρασμένο).

Οι Omniwheels εργάζονται σε αυτόν τον προσανατολισμό του τρίποδου επειδή περιλαμβάνουν κυλίνδρους που στρέφονται κάθετα στον άξονα του τροχού. Αυτό αποφεύγει το διαφορικό ζήτημα αιτία από τροχούς σταθερής θέσης. Όταν οι τρεις κινητήρες οδηγούνται σωστά, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο σχεδιασμός αυτός κάνει για το πιο ελιγμό των τροχοφόρων ρομπότ.

Μια πλάκα αλουμινίου χρησιμεύει ως το πλαίσιο. [Malte] αλέθετε την πλάκα, κόβοντας υποδοχές για τον κινητήρα με οπές με σπείρωμα για να λάβουν τις βίδες στερέωσης. Λίγα περίχωρα κρατούν το κούνημα του Protoboard που αποτελεί την ηλεκτρονική πλευρά της κατασκευής. Το μεγάλο τσιπ DIP είναι ένα ATMEGA168. Οδηγεί τους κινητήρες μέσα από το τρίο των κόκκινων βηματικών μηχανοκίνητων πινακίδων που πήρε στο eBay.

Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο είναι δεμένο, χρησιμοποιώντας ένα knock-off ενός ελεγκτή στυλ Sixaxis. Αλλά όπως είπαμε πριν, η οδήγηση των κινητήρων σωστά είναι το δύσκολο κομμάτι και σίγουρα επιλύθηκε αυτό το πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *