με διαδικαστική παραγωγή περιεχομένου, δημιουργείτε δεδομένα αλγοριθμικά και όχι με το χέρι – σκεφτείτε το Minecraft Worlds, γεμάτο με όλα τα εδάφη και τους όχλους που θα περιμένατε, αλλά διανέμετε διαφορετικά για κάθε σπόρο. Πολλά παιχνίδια χρησιμοποιούν αλγόριθμους παρόμοιο να δημιουργούν κατάλληλο θησαυρό και τέρατα με βάση το επίπεδο του χαρακτήρα.

Ο προγραμματιστής παιχνιδιών [Oleg Dolya] έχτισε μια τυχαία γεννήτρια πόλης που δημιουργεί άριστα μπερδεμένους χάρτες. Επιλέγετε τι μέγεθος θέλετε και η εφαρμογή κάνει τα υπόλοιπα, γεμίζοντας κάθε θάλαμο με τυχαία κτίρια. Το λογισμικό επίσης υπολογίζει το σκοπό κάθε θάλαμου, οπότε η παραγκούπολη δεν έχει δέσμη σημαντικών αρχοντικών, αλλά αντ ‘αυτού αθλήματα ένα μπάλωμα μικροσκοπικών καλύψεων. [Oleg] δείχνει λίγο από το πώς λειτουργεί η εφαρμογή, χρησιμοποιώντας πολύγωνα που δημιουργούνται με τους πύργους φρουρά που χρησιμεύουν ως κορυφές. Μπορείτε να μάθετε πολλά περισσότερα για το έργο στην Reddit.

Όπως και το έργο αυτό, είναι περιορισμένο. Όλοι οι χάρτες διαθέτουν μια περιφραγμένη κοινότητα, το καθένα έχει ένα κάστρο μέσα σε ένα bailey, και καμία από τις πόλεις δεν περιλαμβάνει λιμάνι ποταμού ή ωκεανού. [Oleg] το δημιούργησε για να κάνει δροσερό χάρτες, όχι απαραίτητα ακριβείς ή ιστορικά λογικούς. Τούτου λεχθέντος, έχει ήδη δοκιμάσει τον κώδικα για να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των τριγωνικών κτιρίων. Τον επάνω, θέλει να δημιουργήσει αθλητικές πόλεις έξω από τα τείχη της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *