Υπάρχουν πολύ λίγες σταθερές στον κόσμο των σπιτικών ηλεκτρονικών ειδών. Πράγματα που μπορεί να έχετε βρει στον πάγκο ενός μηχανικού μέσης δεκαετίας του 1960 που εργάζονται με τα τρανζίστορ Germanium PNP ακριβώς όσο μπορείτε να βρείτε στον πάγκο ενός το 2017 που εργάζεστε σε μικροελεγκτές 32 bit. Μία από αυτές τις σταθερές είναι το ταπεινό τσενίνιο. Το πανταχού παρόν δοχείο μέντας είναι εξίσου χρήσιμο ένα μέγεθος για τα κυκλώματα τρανζίστορ των προηγούμενων δεκαετιών, όπως είναι για τα εξαιρετικά ολοκληρωμένα κυκλώματα του σήμερα και έχει γίνει κάτι συμβατικό παράγοντα μορφής.

Ένα πράγμα που ίσως να μην περιμένετε σε ένα κασσίτερο Altoids, αν και είναι ένας σωλήνας κενού, ακόμη και ένας που προεξέχει το καπάκι. [OperAptor] Αν και έχει κάνει ακριβώς αυτό, όμως, με ένα πολύ ωραίο σχεδιασμό για ένα ρολόι Nixie στο αγαπημένο σας δοχείο μέντας. Γράφουμε αυτό ως είσοδο βραβείων Hackaday, έτσι σε αυτό το στάδιο στον διαγωνισμό οι πίνακες εξακολουθούν να σχεδιάζουν για το πρωτότυπο, αλλά η σκληρή παροχή ρεύματος για να κάνει το 180 V DC από ένα μόνο κελί έχει ήδη αποδειχθεί ότι λειτουργεί, όπως το κύκλωμα ρολογιού. Το τελικό ρολόι θα είναι μια πολύ συμπαγή συσκευή δεδομένου του μεγέθους του κασσίτερου και θα αποτελείται από μια σανίδα ESP8266 για συνδεσιμότητα ασύρματου δικτύου.

Για ένα έργο σε αυτό το πρώιμο στάδιο, υπάρχει απογοητευτικά μικρή πραγματική δουλειά για να προχωρήσουμε στην άκρη από κάποια καθιστά, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένα βίντεο που δείχνει την εργασία PSU που οδηγεί ένα Nixie, το οποίο βάζουμε κάτω από το διάλειμμα.

Παραδόξως αυτό δεν είναι το πρώτο ρολόι του κασσίτερου Altoids που έχουμε φέρει, υπήρχε αυτό πολύ περισσότερο περισσότερος δυαδικό παράδειγμα τσέπης.

Το HackadayPrize2017 χρηματοδοτείται από:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *