οι παλέτες χρωμάτων είναι απαραίτητες για κάθε είδος είδους οπτικού ή γραφικού σχεδιασμού. Ένας σχεδιαστής πρέπει να προσδιορίσει μια χούφτα βασικά χρώματα για να κάνει μια εργασία στυλ, κάνοντας τα τηλεφωνήματα για το τι είναι το μάτι που αλιεύει ή τι θέτει τη διάθεση κατάλληλα. Ένα από τα θέματα είναι ότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε υποκειμενική κρίση, αντί για οποιοδήποτε είδος κατανοητικής μαθηματικής φόρμουλας. Υπάρχουν οδηγίες που μπορεί κανείς να εφαρμοστεί, ωστόσο οι οδηγίες μπορούν επίσης να είναι δημιουργικά σπασμένες, οπότε δεν είναι ποτέ εύκολο έργο. Για το σκοπό αυτό, το [Jack Qiao] παρήγαγε Colormind.io, ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί τα νευρικά δίχτυα για να δημιουργήσουν παλέτες χρώματος.

Είναι ένα εργαλείο διασκέδασης – υπάρχει μια επιλογή από παλέτες που παράγονται από προεξέχοντα μέσα καθώς και φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος, εκτός από την επιλογή να παράγει μόνοι σας προσαρμοσμένες παλέτες. Τα χρώματα μπορούν να κλειδωθούν ώστε να μπορείτε να ανακαλύψετε γύρω από αυτά που σας αρέσει, ανακαλύπτοντας τους άλλους που ταιριάζουν καλά. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά – το εργαλείο είναι σε θέση να δημιουργήσει παλέτες που φαίνεται να συνδυάζονται μάλλον καλά. Δεν ήμασταν σε θέση να το αναγκάσουμε να παράγει τίποτα πραγματικά αδέξια παρά μερικές προσπάθειες!

Το blog συζητά την εφαρμογή λογισμικού πίσω από την κουρτίνα. Μετά από πολύ πρώτα πειραματισμό με έναν τύπο νευρικού ιστού κατάληψης ως LSTM, [Jack] ανακάλυψε τα αποτελέσματα ως ήπια. Το δίκτυο φοβόταν να είναι λάθος, οπότε θα επιλέγονταν τιμές εξαιρετικά πολύ “στη μέση”, οδηγώντας σε μαλακές παλέτες καφέ, καθώς και γκρι. Μετά την αλλαγή σε ένα μείον δίκτυο εστιασμένης ακρίβειας κατάληξη ως GAN, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα – [Jack] δηλώνει ότι το δίκτυο παράγει τώρα τι πιστεύει ότι είναι “εύλογα” παλέτες. Ο κώδικας έχει μεταφορτωθεί στο Github αν θέλετε να παίξετε με αυτό τον εαυτό σας.

Ελέγξτε αυτό το αστάρι σε νευρικά δίχτυα, αν θέλετε να ανακαλύψετε περισσότερα. Θα θέλαμε να καταλάβουμε – ακριβώς πώς επιλέγετε ένα συνδυασμό κατά την έναρξη ενός έργου; Ας καταλάβουμε τα σχόλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *