όταν πιστεύουμε για εξωσκετάνια, τείνουμε να πιστεύουμε κατά μήκος των γραμμών κόμικς: Μηχανικές ταιριάζει με το Superhero Stamina πάνω στον κακοποιό. Ωστόσο, ίσως πολύ πιο λειτουργική χρήση για εξωσκετάνια υπάρχει: αποκαθιστώντας την ικανότητα να περπατάει, για παράδειγμα, ή όπως και στην κατάσταση αυτών των σορτς Exoskeleton, σταματώντας τα κατάγματα του ισχίου με την ανίχνευση καθώς και τη διόρθωση των πτώσεων πριν συμβούν.
Οι πέφτουν καθώς και οι εξουθενωτικοί τραυματισμοί που μπορούν να προκύψουν είναι μια σκληρή αλήθεια ζωής για τους ηλικιωμένους, καθώς και οτιδήποτε μπορεί ενδεχομένως να τους ανακουφίσει μπορεί να αποτελέσει σημαντικό όφελος στη δημόσια υγεία. Οι πτώσεις βράζουν συνήθως στην απώλεια της ισορροπίας από την ολίσθηση, είτε πρόκειται για χαλαρή χαλί, ένα έμπλαστρο πάγου, ή ακόμα και την παροιμιώδη φλούδα μπανάνας. Η “Ενεργή Πελική Ορθοποίηση” που καθορίζεται από το [Vito Monaco] καθώς και τους συναδέλφους επιδιώκει να αισθανθούν τα γλιστρητά καθώς και τα σωστά, εφαρμόζοντας τη σωστή ροπή στις αρθρώσεις του ισχίου. Κοιτάζοντας λίγο ογκώδες στον τύπο του πρωτοτύπου καθώς και εξακολουθεί να συνδέεται με έναν εξωτερικό υπολογιστή, τα σορτς έχουν κινητήρες με αρμονικές μονάδες, καθώς και αισθητήρες γωνίας για κάθε ισχίο, καθώς και επιταχυνσιόμετρα για να βρουν την κινηματική υπογραφή μιας ολίσθησης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αναγκάζοντας το πόδι που γλίστρησε μπροστά κατά την οδήγηση του σταθερού ποδιού υποστηρίζεται ότι ελαχιστοποιείται η πιθανότητα πτώσης. Το παρακάτω βίντεο δείχνει τα σορτς σε δράση που σταματά να πέφτει σε ένα διάδρομο που προκαλεί ολίσθηση.
Στο Hackaday Millsences στο Pasadena, ακούσαμε από το [Raul Ocampo] στην ιδέα του για αυτόνομα ρομπότ για να πιάσουν τους ηλικιωμένους. Ίσως χρησιμοποιώντας το ρομπότ θα καταλήξει να είναι μια πολύ καλύτερη ιδέα.