[Luis de Matos] εργάζεται σε ένα καθαρό έργο Kinect που ονομάζεται Wi-Go που στοχεύει, ως πολυάριθμα, για να ενισχύσει τις ζωές των ατόμων με αναπηρίες. Ενώ το έργο Wi-Go είναι προσανατολισμένο προς άτομα με ειδικές ανάγκες, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τους ηλικιωμένους και τις έγκυες γυναίκες επίσης.

Το Wi-Go είναι ένα μηχανοκίνητο καλάθι αγορών με έναν αισθητήρα Kinect τοποθετημένο στην πλάτη. Οι διεπαφές αισθητήρα με ένα φορητό υπολογιστή και λειτουργίες πολύ όπως θα περίμενε κανείς, σάρωση της περιοχής μπροστά από το καλάθι για αντικείμενα και ανθρώπους. Μόλις εντοπίσει το άτομο, είναι σιωπηρό για να βοηθήσει, το καλάθι ακολουθεί επιμελώς πίσω καθώς το άτομο πηγαίνει για την κοινή τους ρουτίνα αγορών. Το ρομπότ διατηρεί μια ασφαλή απόσταση για να αποφύγει τις συγκρούσεις, αλλά παραμένει σε απόσταση ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αγαθών.

Εάν ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε Wi-Go σε δράση. Ξεκινάει δείχνοντας πόσο δύσκολο θα ήταν για ένα άτομο σε μια καρέκλα τροχού να χρησιμοποιήσει μόνο ένα καλάθι αγορών και ακολουθεί δείχνοντας πόσο απλούστερα πράγματα είναι με wi-go.

Ενώ το έργο είναι μόνο σε πρωτότυπο έντυπο αυτή τη στιγμή, υποψιάζονται ότι θα είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να δείτε συσκευές όπως το Wi-Go στο τοπικό σουπερμάρκετ.

[Vimeo w = 470]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *